Анталия – перлата на Средиземноморието

Анталия е един от най-популярните туристически дестинации в Турция. Градът е разположен на брега на Средиземно море и предлага всичко, което може да пожелае един турист – красиви плажове, древни руини, оживен нощен живот и вкусна кухня.

Калеичи

Калеичи е историческата част на града, с тесни улички, бели къщи и очарователни магазинчета. Калеичи е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Аспендос

Аспендос е древен театър, построен през 2-ри век пр.н.е. Той е един от най-добре запазените древни театри в света и е с капацитет от 15 000 души. Аспендосският театър е дом на много представления и концерти през цялата година.

Перге

Перге е руини на античен град, разположен на 18 км от Анталия. Градът е бил важен търговски център по време на Римската империя. Перге е известен със своите добре запазени руини на храмове, бани и амфитеатър.

Демре

Демре е град, известен със своите църкви, построени през ранното християнство. Една от най-известните църкви в Демре е църквата Свети Никола, която е построена през 4-ти век. Свети Никола е покровител на децата и моряците.

Кемер

Кемер е курортен град, разположен на брега на Средиземно море. Градът е известен със своите красиви плажове, водни спортове и оживен нощен живот.


Публокувано на:

в

от

Етикети: